ANALIST: BITCOIN ZAL 20.000 DOLLAR PASSEREN, MAAR EEN DALING VAN 40% KAN EERST GEBEUREN.

Sinds de piek van de zeepbel van 2017 vragen Bitcoin-investeerders zich af wanneer de cryptocrisis een nieuw hoogtepunt boven de $20.000 zal bereiken. Sommigen dachten dat het in 2018 zou gebeuren, maar dat bleek niet het geval. Ook is er in 2019 geen nieuwe recordhoogte ontstaan.

Volgens een prominente handelaar zal deze high in 2021 plaatsvinden. Het voorbehoud: Bitcoin moet misschien nog een sterke zet lager zien voordat het een echte macrostiertrend start.

BITCOIN ZOU NOG EEN BEWEGING LAGER KUNNEN ZIEN VOORDAT DE STIERLOOP BEGINT.

In de afgelopen twee maanden is de prijsactie van Bitcoin effectief beperkt gebleven tot een 15%-bereik tussen 8.600 en 9.900 dollar. Op een paar blips na, is het actief niet afgeweken van deze niveaus.

Toch verwacht een handelaar al snel dat deze consolidatie naar beneden toe zal verdwijnen. Hij deelde deze grafiek hieronder op 17 juli, waaruit blijkt dat Bitcoin waarschijnlijk „een laatste set van cycle lows“ zal zien in en rond de $4.000 tot $5.000 voordat hij naar een nieuwe all-time high gaat. Dat zou een daling van ongeveer 40% ten opzichte van het huidige niveau betekenen.

Voor hem zou dit een wimpel bevredigen die zich heeft gevormd op de macrografiek van Bitcoin Method. Dezelfde wimpel is door andere analisten waargenomen.

De verwachting dat Bitcoin binnenkort een verschuiving naar de $4.000-6.000 zal zien, is door een aantal andere handelaren herhaald.

Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, voorspelde een handelaar die gespecialiseerd is in de Ichimoku Cloud dat BTC er per indicator bijna hetzelfde uitziet als voor de daling van maart. Zoals de grafiek laat zien, zijn er recentelijk vier signalen door de indicator afgedrukt die allemaal voor het laatst gezien werden in februari/maart.

Op dezelfde manier bouwen institutionele handelaren een Bitcoin short op via de BTC-futures-markt van de CME. Op basis van recente gegevens hebben deze institutionele handelaren samen een netto-tekort van ongeveer 2.000 contracten.

De laatste keer dat institutionele handelaren zo’n schijnbaar bearish tekort hadden was voor en tijdens de daling in maart die de Bitcoin van de $9,000 naar $3,700 bracht.

ACCUMULEREN, ACCUMULEREN, ACCUMULEREN

Wat er ook gebeurt, het spel lijkt voor velen op dit moment een opeenstapeling te zijn.

Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, zei Antoni Trenchev van Nexo dat hij denkt dat Bitcoin nog steeds op schema ligt om $50.000 te halen in 2020 vanwege de halvering en de gelddruk door de centrale banken:

„Dus ja, ik blijf bij mijn voorspelling van 50K tot het einde van het jaar. Ik waardeer het dat het een gewaagde uitspraak is, maar de fundamenten zijn er en het momentum verschuift daar ook,“ concludeerde Trenchev aan de Bloomberg-journalist.

Er is ook Lyn Alden, een prominente macro-investeringsstrateeg. Ze legde in een blogpost uit dat er drie fundamentele redenen zijn waarom ze denkt dat Bitcoin de komende twee jaar of meer ver boven de huidige prijzen zal uitkomen.

Author: admin