Twitter säger attacken „Samordnad social teknik“ orsakad Bitcoin-bedrägeri

Twitter hävdar att “ en samordnad social teknikattack „ fick en av världens största sociala medieplattformar att smälta ner på onsdag efter att framstående kändiseprofiler användes för att främja en storskalig bitcoin-bedrägeri.

Ett massövertagande av kändisar med stora namn inklusive före detta vice ordförande Joe Biden, före detta USA: s president Barack Obama, Kanye West och Elon Musk såg att deras konton komprometterades och började klockan 19:00 UTC .

Bitcoin Code sade i en serie tweets att hackare riktade „några av“ dess anställda som hade tillgång till interna verktyg, som de använde „för att ta kontroll över många synliga konton (inklusive verifierade) konton och Tweet på deras vägnar.“

Den sociala medieplattformen undersöker vad som påverkades mer och återställer konton till sina användare

Moderkortet, VICE Magazines tekniska avdelning, sa att det talade med två källor som tog över konton, som hävdade att de betalade en Twitter-insider för att hantera övertagningarna.

Twitter var „mycket centraliserad“ ledde till hacket, sa Ben Sigman, CTO vid blockchain-start Make Sense Labs

Twitter-anställda har „godmode“ -åtkomst för att skapa tweets från alla användare, hävdade Sigman.

Det är värt att notera att alla adresser är Bech32 / Segwit- adresser som hjälper till att begränsa plånboken och tjänsten som används.

Author: admin