Waarom analisten denken dat Bitcoin corrigeert

Waarom analisten denken dat Bitcoin corrigeert na een stijging tot $15.000

Bitcoin-formulieren „Duidelijk Bullish“ Divergence als User Count Spikes

Bitcoin heeft een sterke stijging ondergaan sinds de dieptepunten van de week rond de $13.200. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, handelt de leidende cryptocentrische valuta voor $15.100, iets Bitcoin Code onder de $15.300 dagelijkse hoogtepunten, maar ver boven de eerder genoemde wekelijkse dieptepunten.

De toonaangevende cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 6% gestegen, omdat de Amerikaanse dollar lager blijft tuimelen. De dollar van de V.S. aangezien de verkiezing op de manier van Biden heeft geslingerd, die velen geloven tot een verdere devaluatie van de munt zal leiden die als President Trump werd herkozen.

Ondanks deze onderliggende macro-economische trend zijn er sommigen die denken dat Bitcoin vanaf hier corrigeert.

Bitcoin heeft een goede kans om vanaf hier te vallen, zeggen analisten na de snelle verhuizing naar 15.100 dollar

Een crypto-asset-analist deelde de onderstaande grafiek nadat BTC $15.300 had bereikt, waarbij hij opmerkte dat de cryptocurrency net een maandelijkse spil had bereikt. Dit is belangrijk omdat de laatste vijf van de zeven keer dat BTC met de maandelijkse pivots in aanraking kwam, zoals nu het geval was, het een pullback van 10-30% zag. 10% onder de huidige prijs van Bitcoin van $13.500 terwijl 30% onder de huidige prijs van BTC $10.500 ligt.

De analist die de grafiek deelde, gaf een commentaar op de grafiek:

„5/7 van de laatste keer dat $BTC in contact kwam met de maandelijkse R1-punten zag het een terugtrekking.“

Let wel, Bitcoin crasht niet elke keer als het tegen een maandelijks pivot niveau aanloopt. Zoals te zien is, explodeerde de cryptocurrency in oktober voorbij de vorige maandelijkse weerstand tegen $12.000 tot $13.000 in een enkele dagelijkse kaars. Het zou nu hetzelfde kunnen doen, vooral als het aankoopvolume dat de afgelopen dagen is gezien, blijft binnenrollen.

Author: admin